Ταυτότητα, όνομα και σήμα απέκτησε η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που πλέον ονομάζεται Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη. Η νέα ταυτότητά της, συναποφασίστηκε από τα δώδεκα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, όπως σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται αναδεικνύοντας το μήνυμά της. Εφαρμόζουμε την μητροπολιτικότητα στην πράξη.

Η Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκε με όραμα και συμμετοχικό σχεδιασμό, από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, με την αγαστή και συνεχή συνεργασία των Δήμων: Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας – Χορτιάτη.

Για πρώτη φορά η μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης διαθέτει και εφαρμόζει με αποφασιστικότητα και δυναμισμό ένα πρόγραμμα για την βιώσιμη ανάπτυξή της. Το μοναδικό πρόγραμμα, πανελλαδικά,  στο οποίο επιτυγχάνεται η συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης  και των 8 Δήμων της πόλης. Επενδύονται 100 εκατ. ευρώ, σε έργα και παρεμβάσεις, που απαντούν σε πραγματικές οικονομικές, περιβαλλοντικές, κλιματικές, δημογραφικές και κοινωνικές προκλήσεις, αξιοποιώντας τις υπαρκτές δυνατότητες και τους ανθρώπινους πόρους της πόλης.

Τα έργα και οι παρεμβάσεις της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης αρχίζουν σιγά-σιγά να γίνονται πράξη. Ο ουσιαστικός της στόχος παίρνει μορφή: βελτιώνουμε τη ζωή μας στην πόλη. Για όλους! Για το σήμερα και το αύριο.