Το χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά επισκέφθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εργασίες ανάπλασης για την μετατροπή του σε Μητροπολιτικό Πάρκο, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Σταύρο Καλαφάτη, βουλευτές της ΝΔ, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη και την αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου. Ο κος. Μητσοτάκης χαρακτηριστικά σημείωσε πως «η Θεσσαλονίκη αλλάζει όψη και αποκτά αναπτυξιακή δυναμική».

«Θα είναι το μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο σε ολή τη Βόρεια Ελλάδα και ένας από τους μεγαλύτερους χώρους αστικού πρασίνου στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Θα αλλάξει όλα τα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης» επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, σημειώνοντας πως οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2023.

Το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη», εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 και χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 10.721.019 €. Το έργο αυτό θ’ αποτελέσει σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα θα συμβάλλει στη διατήρηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, καθώς θα φιλοξενήσει μουσείο όπου θα εκτίθενται αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά τις εργασίες για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης και ένα μουσείο αφιερωμένο στον Προσφυγικό Ελληνισμό.