Συνάντηση με τον Δήμαρχο Παύλου Μελά  κ.Δημήτρη Δεμουρτζίδη  είχε η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, στο πλαίσιο των επαφών  που πραγματοποιεί  ως πρόεδρος της αστικής αρχής , για την εξέλιξη των έργων  που εντάσσονται στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη».
Το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά είναι το μεγαλύτερο έργο που χρηματοδοτεί  η «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη».
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το αγκάλιασε, εξασφαλίζοντας κονδύλια ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίησή του.
Αποτελεί την κορωνίδα των έργων της «Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης»  και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα ολοκληρωθεί και θα αποδοθεί στους πολίτες μέχρι το φθινόπωρο του 2023.
Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί 126 μικρά και μεγάλα έργα σε Δήμους της Θεσσαλονίκης, που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της πόλης.
Έργα πρασίνου, περιβαλλοντικής προστασίας, αναβάθμισης των επιχειρηματικών δεξιοτήτων νέων επιστημόνων και εργαζομένων, αποκαταστάσεις και έργα ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, επιχορηγήσεις κοινωνικών δομών, και προμήθειες μέσων πολιτικής προστασίας.

Στη συνάντηση η κ. Πατουλίδου και ο κ. Δεμουρτζίδης μαζί με τους συνεργάτες τους συζήτησαν και την διεύρυνση του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ.
Μετά τη συνάντηση η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου  δήλωσε:
«Από την πρώτη στιγμή η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά μπήκε ως  προτεραιότητα στην ατζέντα της «Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης».
Το σχεδιάσαμε και το υλοποιούμε! Όλα τα έργα του προγράμματος είναι σημαντικά. Κάποια έχουν ολοκληρωθεί και άλλα είναι σε τροχιά υλοποίησης. Το καλό παράδειγμα μητροπολιτικής διοίκησης με την συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης  έδωσε στη Θεσσαλονίκη τη δυνατότητα βελτίωσης της ποιότητας ζωής, τον εκσυγχρονισμό  και την αναβάθμιση της καθημερινότητας μας.
Ευχαριστώ τον κ. Δεμουρτζίδη όπως και όλους τους Δημάρχους  και τους συνεργάτες τους για την εξαιρετική δουλειά τους».

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης δήλωσε : Ενώσαμε τις δυνάμεις μας στον Δήμο Παύλου Μελά με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Μητροπολιτική Ενότητα της ΠΚΜ και στο πλαίσιο του σχεδίου ‘’Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη’’. Βελτιώνουμε την καθημερινή ζωή στην πόλη μας με έργα ουσίας. Η υγειονομική κρίση δεν μας πτόησε και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του καινοτόμου μοντέλου μητροπολιτικής διοίκησης, μας οδηγούν με σιγουριά σε νέες προκλήσεις, με νέα έργα και χρηματοδοτήσεις, προς όφελος των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, την Αντιπεριφερειάρχη ΜΕ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και τους συνεργάτες τους για την υποδειγματική συμπόρευσή μας, με πράξεις που αλλάζουν το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Συνεχίζουμε δυνατά!»