Τα έργα που υλοποιούνται στο δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης μέσω του προγράμματος «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, και του Δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου.

 

Ειδικότερα, η κα. Πατουλίδου στάθηκε στην επιτυχή πορεία υλοποίησης των έργων που πραγματοποιούνται στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται έργα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, κοινωνικής προστασίας & συνοχής, προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης. Στο τέλος της τοποθέτησης της  σημείωσε ότι «η επιτυχημένη πορεία του προγράμματος αποτελεί το βασικό στοιχείο για την  εξασφάλιση επιπρόσθετων πόρων μέσω ΕΣΠΑ της νέας περιόδου για την ένταξη νέων έργων και τη διεύρυνση της λειτουργικής μητροπολιτικής περιοχής» .

 

Ο κ. Κυρίζογλου, από την πλευρά του, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για την πορεία εκτέλεσης του προγράμματος έργων, επισημαίνοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που στο σύνολο της Δυτικής Θεσσαλονίκης αλλά και στον Δήμο μας γίνονται τέτοια και τόσο σημαντικά έργα».

 

H «Mητροπολιτική Θεσσαλονίκη» αποτελεί το μεγαλύτερο ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, το οποίο είναι το μοναδικό πανελλαδικά και στο οποίο επιτυγχάνεται η αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των οκτώ (8) δήμων της πόλης.