Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τα νέα έργα που κατανέμονται στους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, και ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, στο Δημαρχείο Πανοράματος.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η πορεία υλοποίησης του προγράμματος στο οποίο ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη χρηματοδοτείται με πόρους συνολικού ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς επίσης και ο σχεδιασμός για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ. Παράλληλα, σε τέσσερις άξονες εντάσσονται τα έργα που σχεδιάζονται από τον δήμο Πυλαίας που αφορούν σε παρεμβάσεις στστους τομείς του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και των μεταφορών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κα. Βούλα Πατουλίδου, αρχικά αναφέρθηκε στην εποικοδομητική και άψογη συνεργασία που έχει επιτευχθεί μεταξύ των δύο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης και όπως υπογράμμισε «το γεγονός ότι πετύχαμε να εφαρμόσουμε την μητροπολιτικότητα στην πράξη και να αποτελούμε μοντέλο Αστικής Αρχής με την εφαρμογή της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης    της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης μας δίνει το έναυσμα και την πεποίθηση ότι είμαστε έτοιμοι να διευρύνουμε το πρόγραμμα στη νέα προγραμματική περίοδο, στο νέο ΕΣΠΑ.

Η ανοδική πορεία που διανύουμε και χαράξαμε από 2017 μέχρι σήμερα, με άξονα τον συμμετοχικό σχεδιασμό και την προσέγγιση bottom-up, πλέον, αποτελεί μια ισχυρή βάση για την συνέχεια του προγράμματος. Το διάστημα που δουλεύουμε όλοι μαζί πετύχαμε μικρές νίκες για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και σκοπεύουμε να εργαστούμε ακόμη πιο στενά σε αυτή την κατεύθυνση για να πετύχουμε την βιώσιμη ανάπτυξη της πόλη μας, η οποία θα αποτυπωθεί στη βελτίωση της καθημερινότητας μας».

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, κος. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, συμφώνησε υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για ένα πραγματικά σημαντικό πρόγραμμα στο οποίο έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται έργα που απαντούν στις πραγματικές προκλήσεις της εποχής και αξιοποιούν τις τοπικές δυνατότητες με τόλμη, αποφασιστικότητα και δυναμισμό».

H «Mητροπολιτική Θεσσαλονίκη» αποτελεί το μεγαλύτερο ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, το οποίο τυγχάνει να είναι το μοναδικό πανελλαδικά και στο οποίο επιτυγχάνεται η αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των οκτώ (8) δήμων της πόλης.