Με τον Δήμο Δέλτα έκλεισε ο κύκλος συναντήσεων που πραγματοποιεί η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου με τους Δημάρχους των 8 Δήμων που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη».

Στην συνάντηση που είχε η κ.Πατουλίδου με τον Δήμαρχο  κ. Γιάννη Ιωαννίδη συζήτησαν την πορεία υλοποίησης του προγράμματος στον δήμο, τον σχεδιασμό για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, καθώς και προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.

H «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» αποτελεί το μεγαλύτερο ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, το οποίο τυγχάνει να είναι το μοναδικό πανελλαδικά και στο οποίο επιτυγχάνεται η αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των οκτώ δήμων της πόλης.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης δήλωσε: Η Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη είναι ένα πετυχημένο καινοτόμο μοντέλο μητροπολιτικής διοίκησης. Με την εφαρμογή του αντιμετωπίστηκαν χρόνια προβλήματα, οικονομικές, περιβαλλοντικές, κλιματικές και κοινωνικές προκλήσεις. Η επιτυχία της συνεργασίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης είναι το εφαλτήριο για την διεύρυνση στη νέα προγραμματική περίοδο, στο νέο ΕΣΠΑ.